Is lippenbalsem verslavend? Kan een zwak hart een vrijpartij aan? En hoe ontstaan rondzingende oorwurmen en (nog belangrijker) wat kun je er aan doen?
Het zijn vragen waar je misschien niet direct mee zit maar die wel heel interessant zijn. Tenminste dat vind ik. En ik ben gek op dit soort vraag en antwoord boekjes en Waarom de kat niet mee naar bed mag en 75 andere medische levensvragen is weer een leuke! Vol met hilarische en interessante weetjes over het menselijk lichaam.
Om maar gelijk met de kat in bed te beginnen: geen goed idee. Ook al mag dat van 60% van de kattenbaasjes. Want we denken dat katten zulke schone dieren zijn (ze wassen zich toch de hele dag) maar dat valt tegen. Ze wassen zich inderdaad maar ook onder hun staart. Bacteriën uit hun ontlasting komen zo op hun vacht terecht, die wij dan weer aaien. En dan hebben we nog niet eens over teken en vlooien.
We nemen maar gelijk even dat andere populaire huisdier de hond mee. Is een lik van een hond alleen maar smerig of ook ongezond? Nou, het zal je na het voorgaande niet verrassen dat een hondenlik ook niet echt gezond is. Er worden soms aan de hondenspeeksel geneeskrachtige eigenschappen toegekend maar dat is echt onzin. Sterker nog: de mondflora van honden bevat tal van bacteriën die voor de mens gevaarlijk kunnen zijn!
Ook wel eens last van liedjes die ongewild in hoofd opduiken en daar blijven hangen: ook wel bekend als de oorwurm? Ze kunnen uren en soms dagen in je hoofd rondzingen, aargh! Hoe ontstaan die oorwurmen toch? Blijkt dus nog nooit wetenschappelijk uitgezocht te zijn. Elk land heeft zijn eigen top 10 van oorwurmen: in Nederland is de 'De Vogeltjesdans' en in Amerika 'YMCA' van de Village People. Wat suggesties wat je er aan kunt doen: hardlopen, een kruiswoordpuzzel oplossen of het liedje in je hoofd helemaal uit te zingen. De tekst van de Vogeltjesdans vind je hier!
Nog meer vragen en antwoorden weten? Leen het boek in de bieb!
Reserveer Waarom je kat niet mee naar bed mag in onze catalogus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten