Heb je pubers thuis die de hele dag vastgeplakt zitten aan hun telefoon of computer? Heb je eigenlijk geen flauw idee wat daar ze aan het doen zijn? Hoor je allerlei horrorverhalen over social media? Heb je net eindelijk je Hyves-account ingeruild voor een Facebook-account en weet je vaag een beetje wat er speelt op social media gebied? Weet je helemaal niks over hoe je dit met kinderen moet aanpakken?
Dan is de Social media bijbel hét boek voor jou en een echte eyeopener!
De social media bijbel is er voor ouders én docenten van pubers. Want laten we wel wezen: de meeste ouders en docenten zijn nog uit het "offline" tijdperk. En dan kost het aanpassen aan de razendsnelle ontwikkelingen rond social media wel wat moeite. En het is ook wel een beetje eng allemaal en liefst zouden ze "al die ellende" maar buiten de deur houden. Maar hierover zijn de auteurs Phaedra Werkhoven en Jan Dijkgraaf meteen heel duidelijk: social media gaan niet meer weg, het wordt alleen nog maar meer. Want even wat feitjes: Nederland staat in Europa bovenaan in het gebruik van social media en 93% van jongeren tussen 12 en 18 jaar zitten op social media. Leer er maar mee leven.
Oké, maar hoe pak je dat aan? De Social media bijbel begint eerst maar eens met het kort uitleggen welke social media platforms er allemaal bestaan. Uiteraard beperken ze zich tot de grootste en die het meest gebruikt worden door jongeren. Je moet er even doorheen maar dan heb je tenminste een idee. Ook wordt aangestipt met welke platforms je als ouder/docent toch wel wat moet doen zoals Facebook, WhatsApp en Twitter om een beetje bij te blijven.
Vervolgens gaan ze even lekker ongegeneerd opsommen wat er allemaal mis zou zijn met social media. Incidenten zoals ProjectX Haren en meningen zoals dat kinderen er dik, gestrest, agressief, gameverslaafd, grof in de mond en niet creatief van worden. En na dit social media bashen kijken ze met een roze bril naar wat social media allemaal hebben opgeleverd.
De waarheid ligt natuurlijk in het midden en dat weten de auteurs goed te verwoorden. Ze wegen de voor en nadelen goed tegen elkaar af, relativeren waar nodig en geven steekhoudende adviezen. Dus wil je als ouder/docent meer weten over social media en hoe je die positief kunt inzetten dan is dit een zeer informatief boek!
Reserveer Social media bijbel in onze catalogus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten